Revanš Novosađana Užičanima za poraz u jesenjem delu

Revanš Novosađana Užičanima za poraz u jesenjem delu

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 50;

Sudije: Vladimir Jović (Kragujevac), Mirjana Mitrović (Kosjerić);

 

UŽICE – NOVI SAD 2:3 (15:25, 18:25, 25:19, 25:19, 09:15) 92:103

 

Užice: Ćirković 8p, Božić, Derikonjić 5p, Ignjatović 12p, Lazić (kap) 27p, Krstić 5p, Ljubojević 7p, Žunić, Arsić, Veljašević, Kurćubić (lib), Milojević (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Novi Sad: Mirković Mir 26p, Vejnović 2p, Nikčević 4p, Jašić 13p, Mehić, Mirković Mil (kap) 16p, Bojičić 14p, Komadina (lib); trener Radisavljević;

 

Seniori Odbojkaškog kluba “Užice”

 

Šteta što je mali broj ljudi gledao odbojkašku utakmicu između Užica i Novog Sada! Usponi, padovi, smečevi, blokovi, asovi, nervoza, tenzija, sjajni dugi poeni… Kao da se igrala utakmica koja odlučuje o opstanku ili ulasku u viši rang takmičenja. U četvrtom setu je prštalo na sve strane! Bio je to vatromet sjajnih akcija i dugih poena!

A počelo je loše po Užičane… Dva seta su poklonjena gostima veoma brzo. Dosta grešaka na prijemu, u kontrama, loše odluke u napadu… sve to su Novosađani sjajno iskoristili i brzo poveli sa 2:0 u setovima. Ko je prvi put gledao ove ekipe, rekao bi da je realno da za 40 minuta bude 2:0 za Novi Sad. Postava Novog Sada je viša od postave Užica celih 62 cm ili 10 cm po igraču. Samo drugi primači Ćirković (Užice) i Nikčević (Novi Sad) imaju istu visinu.

Ali… boj ne bije svijetlo oružje! Krenuli su Užičani u trećem setu kao da je bilo 0:0 u setovima. Uzdigao se kapiten Lazić, libero Milojević se odnekud pojavio na utakmici (posle 2 seta), razigrali su se Krstić i Ignjatović, a ton borbenosti su davali Ljubojević, Ćirković i Derikonjić. Posle haosa u prva dva seta odjednom se stvorila uređena i disiplinovana celina.

Tajm aut Užičana i dogovor za nastavak utakmice

 

Četvrti set je doneo dosta uzbuđenja i mnogo razgovora sa sudijama. Prvom sudiji Joviću iz Kragujevca se više svidela diskusija sa Novosađanima, koja je trajala dosta dugo i za vreme seta i posle četvrtog seta.

U peti set su Novosađani ušli sa konkretnijim servisom, a Užičani umorni posle napora u četvrtom setu. Nisu domaći igrači imali snage za potpuni preokret, tako da slađi i veći deo bodovnog kolača ide u Novi Sad.

Trener Bogosavljević je izjavio posle utakmice: “Izazov je igrati protiv školovane ekipe i sjajno fizički selektirane. U napadu morate da budete skoncentrisani i da donosite prave odluke protiv visokog dvojnog i trojnog bloka. Zbog toga su se naši napadači mnogo više trošili. Ako izađemo iz ove utakmice sa saznanjem koliko je disciplina u igri moćnija od bilo kakve visine i snage, onda smo na pravom putu.”

U 21. kolu Užice ide u goste ekipi Timoka. Utakmica u Zaječaru se igra u subotu, 08. aprila 2017. godine, sa početkom u 17 časova.

Podelite vesti!