Pobeda Užičana u Sremskoj Mitrovici

Pobeda Užičana u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica, sala Gimnazije;

Sudije: Marko Gajić, Nikola Marković (obojica Šabac);

 

SREM EATON – UŽICE 2:3 (25:20, 14:25, 17:25, 25:12, 04:15) 85:97

 

Srem Eaton: Urošević 1p, Babić, Petković, Kovačić 4p, Graovac 14p, Novaković 14p, Kapric (kap), Bojović 6p, Stanojlović 5p, Andonović 12p, Bugarinović (lib);

Užice: Lekić, Kurćubić, Ćirković 15p, Božić 1p, Derikonjić 5p, Ignjatović 16p, Lazić (kap) 23p, Krstić 1p, Ljubojević 10p, Murić 1p, Milojević (lib), Veljašević; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Dobro raspoloženje Užičana u svlačionici uoči početka utakmice

 

Pobedom u Sremskoj Mitrovici Užice je i matematički obezbedilo opstanak u Prvoj B ligi. Ekipa Srem Eatona je odavno u mirnoj zoni i nisu imali neki poseban motiv u ovoj utakmici, a Užičani su ovom pobedom došli na sedmo mesto na tabeli posle 19 odigranih kola.

Utakmica je obilovala usponima i padovima u igri kod obe ekipe. Gosti su imali bolji servis i prijem servisa, ali i peh sa povredom desne šake kapitena i najboljeg igrača Lazića. Svi igrači prve postave Užica su na momente igrali veoma dobro, ali bilo je i padova koncentracije i grešaka iz rubrike “neshvatljivo”. Domaću ekipu su predvodili veoma dobri primači servisa Graovac i Novaković, dok je korektor Andonović je bio indisponiran (osvojio 12 poena i napravio 16 grešaka).

 

Trener Bogosavljević daje savete uoči početka drugog seta

Odlični primač servisa Ćirković na servisu

Najmlađi dizač u ligi Krstić se sprema da izvede servis

 

 

 

 

 

 

 

Užice je značajno unapredilo svoju igru kad je u pitanju disciplina u kretanju u odbrani, ali to još nije ni blizu kako bi trebalo da bude. Prilagođavanje na svaku novu dvoranu u kojoj se igra traje dosta dugo. Predviđanje kretanja i akcija svakog novog protivnika i novog dizača takođe nije na potrebnom nivou. Međutim atmosfera, ekipni duh i zajedništvo popunjavaju veliki broj rupa u tehničko – taktičkoj obučenosti. Kada igraju “svi za jedan i jedan za sve” čini se da mogu da pobede svakog protivnika.

Sjajno postavljena odbrana Užica na napad korektora Andonovića

 

Pouzdani primač servisa Murić je naglasio na kraju utakmice: “Veoma sam srećan zbog ostvarene pobede. Imali smo dosta problema u treniranju u toku prošle sedmice, ali smo našli snage da prebrodimo sve teškoće i savladamo sjajne domaćine – ekipu Srema. Pokazalo se još jednom da kada kapiten Lazić nije u igri, niko ne preuzima ulogu lidera i naša ekipa je u problemu. Mi smo se našalili sa našim trenerom da je prekršio “jedanaestu Božju zapovest ekipe Užica” – nikako ne izvoditi Lakija iz igre.”

U narednom kolu u Užice dolazi četvrtoplasirana ekipa Novi Sad, ali i ekipa koja igra verovatno najbolju i najlepšu odbojku u Prvoj B ligi. Utakmica se igra u dvorani Veliki park u subotu, 01. aprila 2017. godine sa početkom u 18 časova.

 

Podelite vesti!