Bečejcima vraćen dug sa kamatom

Bečejcima vraćen dug sa kamatom

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 70;

Sudije: Vasilija Đurović (Kraljevo), Mirjana Mitrović (Kosjerić);

 

UŽICE – BEČEJ 3:0 (25:20, 25:13, 25:18) 75:51

 

Užičani spremni za utakmicu protiv Bečejaca

 

Užice: Lekić 1p, Ćirković 9p, Božić 1p, Derikonjić, Ignjatović 11p, Lazić (kap) 14p, Radojičić, Krstić 4p, Ljubojević 11p, Murić 5p, Veljašević, Milojević (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Bečej: Mitrović S, Rakić N, Džigurski N (kap) 2p, Vojnović, Ćorluka 5p, Lukić 3p, Koković 1p, Mitrović F, Rakić Đ 6p, Džigurski V 17p, Pradin (lib);

 

Užice je došlo na korak od opstanka. Pobedom protiv Bečeja Užice je ostvarilo sedmu pobedu u prvenstvu i zadržalo 9-tu poziciju na tabeli. Ovom pobedom su se momci iz Užica revanširali Bečejcima punom merom za ubedljiv poraz u jesenjem delu lige.

Kada kapiten Užica Nemanja Lazić igra punom parom od početka utakmice, onda ekipa Užica ne brine za bodove. A popularni Laki je bio danas maestralan i na servisu, i na prijemu servisa, i u napadu.

Danas je imao sjajne asistente u korektoru Daliboru Ljubojeviću i srednjem blokeru Petru Ignjatoviću.

I počelo je furiozno za Užičane. Sjajnim servisima kapiten Lazić je doveo Užice do prednosti 15:07. Međutim, i kapiten Bečeja Džigurski je uzvratio istom merom. Razbio je prijem Veljka Murića i doveo Bečej do rezultata 15:15. Na sreću po Užice izmene dizača (ušao Božić umesto Krstića) i primača servisa (ušao Ćirković umesto Murića) su vratile tas na vagi na stranu Užica. Do kraja seta kapiten Lazić je imao još jednu značajnu seriju servisa do konačnog rezultata 25:20.

Drugi set je bio veoma ubedljiv u korist Užica (25:13). Bečej se oslanjao na igru preko korektora Džigurskog, koji je na utakmici dobio 37 lopti u napadu od ukupno 68, koliko je puta Bečej napadao.  On je i osvojio najviše poena na utakmici (17 poena), ali Užičani su imali odbranu za napade preko Džigurskog.

Ni u trećem setu nije bilo neizvesnosti (25:18). Set je počeo sjajnom almom Krstić – Ignjatović, pa odličnim servisima Ćirkovića, izuzetnim odbranama Milojevića, a završen je serijom servisa dizača Krstića.

Tako su odbojkaši Užica na najlepši način čestitali 18-ti rođendan liberu Milojeviću i 22-gi rođendan srednjem blokeru Ignjatoviću.

U 19. kolu sledi novi izazov u Sremskoj Mitrovici. Užice gostuje  ekipi Srem Eaton. Utakmica se igra u nedelju, 26. marta 2017. godine, sa početkom u 2o časova.

Podelite vesti!