Favoritu bodovi u Kruševcu!

Favoritu bodovi u Kruševcu!

Kruševac, Dvorana sportova; Gledalaca: 100;

Sudije: Vladimir Stanković (Leskovac), Vasilija Đurović (Kraljevo);

 

NAPREDAK 037 – UŽICE 3:1 (25:19, 19:25, 25:12, 25:17) 94:73

 

Napredak 037: Marinković, Lazarević, Radić, Stojić, Milovanović, Stamenković, Cekić B (kap), Cekić N, Jovanović, Ždraljević (lib); trener Lazar Jović;

Užice: Lekić, Kurćubić (lib), Ćirković, Božić, Derikonjić, Luković, Ignjatović, Lazić (kap), Krstić, Ljubojević, Milojević (lib), Veljašević: treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

Sada već može da se kaže da su Užice i Napredak 037 stari rivali. Ove godine jaču i iskusniju ekipu ima Napredak i to jasno potvrđuje situacija na tabeli. Međutim, ove utakmice su se više plašili Kruševljani, jer bi svaki gubitak bodova usporio Napredak na putu ka Prvoj ligi. Ova utakmica je došla nakon 10 uzastopnih pobeda za Napredak 037 i nakon 3 uzastopne pobede za Užice.

Prvi set se igrao poen za poen do 17:17. Tada na servis dolazi kapiten Napretka Bogdan Cekić i serijom odličnih servisa omogućava svojoj ekipi sigurnu završnicu prvog seta.

U drugom setu su Užičani uzvratili mnogo boljim servisom. Ćirković, Ignjatović i Lazić su napali primače Napretka i vratili rezultat u egal u setovima.

Međutim, to je sve što su gosti uspeli da urade. Sigurnim servisom, dobrim blokom i napadom kroz sredinu Kruševljani su sigurno priveli utakmicu kraju. Rezultat je ubedljiv u korist domaćina, ali utakmica je trajala 100 minuta, što govori o velikoj borbi. Na kraju utakmice igrači Napretka su zadovoljniji napustili dvoranu.

U sledećem kolu u Užice dolazi ekipa Dubočice iz Leskovca. U jesenjem delu prvenstva u Leskovcu bilo je 3:1 za Dubočicu. Međutim, trenutno su Leskovčani na 11. mestu sa 9 bodova, a Užičani su na 9. mestu sa 11 bodova. Ulog u ovoj utakmici je veliki i za Dubočicu, i za Užice. Očekuje nas veliki derbi za opstanak u Prvoj B ligi. Utakmica se igra u subotu, 11. februara 2017. godine, u dvorani Veliki park sa početkom u 17 časova.

Podelite vesti!