Dubočici slađi deo kolača!

Dubočici slađi deo kolača!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca:100;

Sudije: Nikola Marković, Marko Gajić (Šabac);

 

UŽICE – DUBOČICA 2:3 (25:22, 22:25, 25:18, 21:25, 11:15) 104:105

 

Užice: Lekić 5p, Kurćubić (lib), Ćirković 12p, Božić, Derikonjić 3p, Luković 1p, Ignjatović 10p, Lazić (kap) 34p, Krstić 1p, Ljubojević 7p, Murić 2p, Milojević (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Dubočica: Cvetković, Gavrilović 3p, Petković (kap) 12p, Đurić, Stefanović A 2p, Sklepić 13p, Miljković 5p, Mirčić 20p, Stefanović Đ, Marinković 1p, Mihajlović, Milošević (lib); trener Nikolić;

 

Uvek verni navijači!

Silno pojačana Dubočica je došla na megdan Užičanima na derbi začelja Prve B lige. Bio je to sudar dve motivisane ekipe sa izraženom željom da ostvare pobedu, koja će mnogo značiti u borbi za opstanak u ligi. Utakmica je trajala 135 minuta, ali najviše zahvaljujući sudijskom paru iz Šapca, koji je veoma često usmeravao tok utakmice i izazivao haos među akterima obe ekipe.

Detalj sa utakmice

Užičani su ušli u utakmicu veoma dobro. Strpljivo su igrali poen za poen i čekali svoju šansu u drugoj polovini prvog seta i dočekali su je. Osvojili su prvi set 25:22.

U drugom setu je otpočeo svoj šou sudija Nikola Marković iz Šapca i potpuno uništio elan i energiju ekipe Užica. Od rezultata 20:16 za Užice dosudio je neverovatno širok dijapazon različitih odluka na štetu domaćina (unutra-aut, zadržane lopte…). Naravno da je taj poklon iskusna ekipa iz Leskovca oberučke prihvatila i osvojila set 25:22. Početkom trećeg seta sudija Marković je krenuo sa kompenzacijom i izmišljanjem grešaka igrača Dubočice, nastavio sa nedefinisanim kriterijumom zadržanih lopti, čudnim odlukama na mreži i čudnom primenom sankcija nesportskog ponašanja (koje je on izazvao). Teško je izmeriti koliko vrede greške u drugom setu posle 20-og poena i ostale greške i kompenzacije pri jednocifrenom rezultatu, ali čini se da nije oteo Užičanima drugi set da bi utakmica verovatno imala drugačiji tok.

U haosu, koji je napravio prvi sudija, bolje su se snašli Leskovčani. Užice je na mišiće i na dobar servis Lazića i Lekića osvojilo treći set, a u četvrtom i petom setu gosti su bili bolji. Treba napomenuti da je ekipa Dubočice bila veoma korektna i samo im je iskustvo igrača sačuvalo prisebnost u ovom haosu.

Za mladu ekipu Užica ovo je još jedna lekcija. Uvek postoji mogućnost da sudija uđe dekoncentrisano u meč i da napravi sijaset grešaka. Sa tim se takođe treba nositi i nastaviti sa fokusom na igru i zadatke. To nije lako, ali cilj ekipe je pobeda. Zato treba biti disciplinovan prema igri, bez obzira na ostale učesnike (sudije, gledaoci…).

U narednom kolu Užice putuje u Šabac na megdan prvoplasiranoj ekipi Zaslon. Utakmica se igra u nedelju, 19.02.2017. godine sa početkom u 17 časova.

Podelite vesti!