Sjajna igra i ubedljiva pobeda Užičana za beg sa dna tabele!

Sjajna igra i ubedljiva pobeda Užičana za beg sa dna tabele!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 50;

Sudije: Bratislav Dimitrijević (Niš), Dušan Perić (Paraćin);

 

UŽICE – TIMOK 3:0 (25:20, 25:21, 25:10) 75:51

 

Užice: Lekić, Kurćubić (lib), Ćirković 11p, Božić, Derikonjić 6p, Luković, Ignjatović 6p, Lazić 18p, Krstić 1p, Ljubojević 7p, Murić 2p, Milojević (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Timok: Mitrović (lib), Janković, Vučković, Sokolović (kap) 14p, Marković, Đurđević 3p, Miletić (lib), Miladinov 1p, Živadinović 6p, Nikolov 4p, Stanković 2p, Jovanović 1p;

 

Užičani u sjajnom raspoloženju pre utakmice

 

Sve je počelo pre sedam dana u Novom Sadu… Tada su Užičani savladali sjajne Novosađane, ali su savladali i svoje strahove od grešaka. Ulili su sebi veliku dozu samopouzdanja i prava je šteta što je pauza u prvenstvu do kraja januara 2017. godine. Ovom pobedom Užičani su se probili do 10. mesta na tabeli i mnogo vedrije gledaju u nastavak sezone.

Turbulentno je bilo u prvih 10 kola za ekipu Užica. U toku prvenstva “nestao” je prvi dizač, pa startni primač servisa, pa startni libero, u Kovinu nije igrao najbolji igrač… Protiv Timoka je napokon bilo sve stabilno, disciplinovano, naštimovano… Bila je to homogena celina od 12 spremnih momaka sa jasnom željom za osvajanjem 3 boda. Bila je to u stvari homogena celina od 17 momaka, jer iako nisu bili u zapisniku danas su igrali i Bakić, Veljašević, Lekaj, Žunić i Radojičić.

Od starta su igrači Užica pokazali dobru koncentraciju i želju. Bili su strpljivi. Polako su pravili razliku u poenima u svoju korist i rešili prvi set rezultatom 25:20.

Drugi set je pokazao staru boljku Užičana. Posle osvajanja seta užički odbojkaši su stali i prepustili gostima inicijativu. Ključni trenutak je bio ulazak Veljka Murića umesto Stanka Ćirkovića pri rezultatu 11:5 za Timok. Ćirkoviću je dobrodošao odmor, a Murić je uneo odličnu energiju. Na servisu su se isticali srednji blokeri Derikonjić (2 asa) i Ignjatović i ubrzo je bilo 14:14. Krstić je odlično “mešao karte” i delio lopte svojim napadačima. Do kraja seta prednost Užičana je polako rasla. Set je osvojen rezultatom 25:21.

U trećem setu su domaći igrači jasno pokazali da neće popustiti i … gosti su se ubrzo predali. Set je završen rezultatom 25:10.

A posle utakmice… Ludo u svlačionici!
Created by DERI

Trener Bogosavljević je na kraju utakmice istakao: “Danas su moji igrači bili vrlo disciplinovani. Ispoštovali su skoro sve što smo dogovorili pre utakmice. Imali smo konkretan servis i siguran prijem servisa. Raduje me što je dobar rad na treningu nagrađen pobedom. Ekipi daje stabilnost sjajna primačka dijagonala Lazić – Ćirković, ali danas su svi disali kao jedan. Nama u narednoj kalendarskoj godini sledi grčevita borba za opstanak, ali u ekipi vlada sjajna atmosfera i siguran sam da ćemo, ako momci nastave ovako da rade, opstanak obezbediti mnogo pre poslednjeg kola.”

Sledi pauza. Jedanaesto kolo se igra 27/29. januara 2017. godine. Užice putuje u Kruševac, gde igra protiv Antene.

 

 

Podelite vesti!