Pokrenuo se užički voz “ĆIRA”!

Pokrenuo se užički voz “ĆIRA”!

Novi Sad, mala dvorana SPENS; Gledalaca: 50;

Sudije: Mirko Subašić (Novi Sad), Lazar Mitrović (Stara Pazova);

 

NOVI SAD – UŽICE 2:3 (25:18, 25:22, 23:25, 25:27, 13:15) 111:107

 

Novi Sad: Klasnić 16p, Vejnović 2p, Živanović 5p, Lakić, Jašić 17p, Mirković (kap) 12p, Bojičić 13p, Bogunović 1p, Babić 11p, Marković, Babić (lib), Komadina (lib); trener Radisavljević;

Užice: Lekić 10p, Ćirković 10p, Božić, Derikonjić 2p, Luković, Ignjatović 6p, Lazić (kap) 23p, Krstić 3p, Ljubojević 3p, Veljašević, Milojević (lib), Kurćubić (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

 

Utakmica protiv ekipe iz gornjeg doma je bila veliki izazov za Užičane, pogotovo što su Novosađani ekipa sa sjajnim fizičkim predispozicijama. Većina momaka ima visinu preko ili blizu 2 metra. Prava su smečerska ekipa. Međutim, Užičani su se isprsili! Nisu poklekli pred jakim smečevima i servisima.

Utakmica je trajala 125 minuta. Bila je to sjajna utakmica i prava je šteta što nije bilo više gledalaca na tribinama. Bila je to borba između sjajnih napadača iz Novog Sada i sjajnih primača servisa iz Užica. Ovaj put gosti su bili izdržljiviji i uporniji. Prvi put ove godine užički odbojkaši su bili stabilniji od protivnika i zasluženo nose veći deo kolača u Užice.

Užičani u svlačionici u SPENS-u pred početak utakmice

 

Posle dužeg vremena kapiten Lazić je odigrao na visokom nivou i bio je lokomotiva napokon ukomponovanog voza, gde su svi vagoni bili u sjajnom ritmu. Nijedan vagon nije kočio na putu ka cilju.

Ćirković je nastavio uzlaznom linijom i njegov doprinos pobedi je bio veoma veliki.

Samopouzdanje za igru Užičana je donosio dobar i konkretan servis. Najviše poena za Užice su svojim servisom omogućili Krstić i Lekić. Postaju polako, ali sigurno sjajna osovina užičke ekipe.

U ekipi Novog Sada isticali su se sjajni srednji blokeri Jašić i Bojičić i primač servisa Klasnić.

Jedino nedostojni današnjeg dvoboja dve veoma korektne ekipe su sudije Subašić iz Novog Sada i Mitrović iz Stare Pazove. Svojim dekoncetrisanim odlukama su izazivali nervozu kod igrača obe ekipe.

 

Radost na kraju utakmice

U sledećem kolu u Užice dolazi Timok iz Zaječara. Utakmica se igra u nedelju, 18. decembra 2016. godine, u dvorani Veliki park sa početkom u 16 časova.

Podelite vesti!