U Leskovcu domaćinu ceo plen

U Leskovcu domaćinu ceo plen

Leskovac, SRC Dubočica; Gledalaca: 60;

Sudije: Nemanja Petrović (Kraljevo), Nikola Simeunović (Trstenik);

 

DUBOČICA – UŽICE 3:1 (25:19, 25:15, 20:25, 25:20) 95:79

 

Dubočica: Veličković, Pešić 3p, Cvetković, Petković 7p, Polić (kap) 2p, Stefanović A 7p, Sklepić 13p, Miljković 10p, Antić 9p, Stefanović Đ 1p, Marinković 10p, Zdravković (lib); trener Marijan Nikolić;

Užice: Lekić 3p, Božić, Derikonjić, Luković 2p, Ignjatović 12p, Lazić (kap) 14p, Krstić 5p, Ljubojević 11p, Murić 9p, Veljašević, Milojević (lib), Kurćubić (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

U Leskovcu je odigrana utakmica preslikana iz Užica u prvom kolu.Užičani su zahvaljujući svojim greškama lako izgubili 2 seta, a onda se pokrenuli u trećem setu. Treći set su dobili dobrim servisom, upornom i strpljivom igrom i napokon pokrenutim samopouzdanjem. U četvrtom setu su na startu opet bili bolji domaćini. Vodili su sa 10:7, kada je na servis došao kapiten Užičana Lazić i sjajnim servisima preokrenuo rezultat (12:10 za Užice). Tada su na servis srednjeg blokera Dubočice Miljkovića primači Užica Murić i Milojević vezali 4 greške na prijemu servisa i… ceo set je polako i sigurno pripao domaćoj ekipi.

Ekipa Dubočice je mnogo iskusnija i fizički dominantnija od Užica. Međutim, tok igre je pokazao da to nije uzrok poraza. Užičani mnogo više greše, poklanjaju poene. U tom segmentu nisu pokazali više u odnosu na prvo kolo.

Trener Bogosavljević je posle utakmice izjavio: “Jako smo želeli da igramo ovaj rang, iako smo mlada ekipa. Ono što smo pretpostavljali, to smo i videli u prva 2 kola. Igraćemo protiv iskusnih ekipa, sa dobrim igračima koji su igrali nekada i superligaške utakmice. Cilj nam je da kroz utakmice protiv ovakvih protivnika naši igrači napreduju fizički, tehnički i taktički, ali prevashodno da unaprede nivo donošenja odluka u napadu, u odbrani, u servisu… To je sada na nezadovoljavajućem nivou. Sada su to individualne odluke, bez razmišljanja o interesu kolektiva. Na tome ćemo raditi na treningu i siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje.”

U sledećem kolu u Užice dolazi jedan od favorita Prve B lige Zaslon iz Šapca. Utakmica se igra u subotu, 29. oktobra 2016. godine, u dvorani Veliki park sa početkom u 17 časova.

Podelite vesti!