Šapčani odneše bodove iz Užica

Šapčani odneše bodove iz Užica

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca:20;

Sudije: Nikola Brkić, Bratislav Dimitrijević (obojica Niš);

 

UŽICE – ZASLON 1:3 (16:25, 20:25, 25:23, 20:25) 81:98

 

Užice: Lekić 5p, Ćirković 7p, Božić 1p, Derikonjić 1p, Luković 1p, Ignjatović 11p, Lazić (kap) 22p, Krstić 1p, Ljubojević 5p, Murić 5p, Milojević (lib), Kurćubić (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Zaslon: Babić, Grujičić 4p, Petković 5p, Kovačić, Lazarević 3p, Majstorović 3p, Kiković (kap) 21p, Ćebić 7p, Guteša 11p, Bubulj 8p, Kokeza (lib), Mišić (lib); trener Filipović;

Lider Prve B lige Zaslon iz Šapca je odigrao rutinski i veoma iskusno u Užicu i zasluženo odnosi 3 boda u Šabac. Momci iz Beograda, koji igraju u Zaslonu, su potpuno vladali utakmicom. Znali su i da smečuju, i da žuljaju, i da napucaju, i da prave pauzu pričom sa nesigurnim sudijom… Znali su da igraju protiv neiskusnih odbojkaša i to su znalački iskoristili.

Užičani treći put gube utakmicu na isti način. Olako su prepuštena protivniku prva dva seta. Disciplina u igri, kroz praćenje igre protivnika, mora da se utrenira na treningu. Disciplina kretanja, uslovljena kretanjem protivnika, mora da se izvodi sa dosta koncentracije, sa korišćenjem glavnog i perifernog vida, sa dosta predviđanja. Treći set su Užičani zasluženo osvojili, iako su i njega doveli u pitanje zbog nedostatka samopouzdanja. U četvrtom setu su pokazali mentalni umor, iako su gosti iz Šapca već počeli fizički da padaju.

Kapiten Užica Nemanja Lazić

Kapiten Užica Nemanja Lazić

Nije sporno da je ekipa Užica jako mlada i fizički inferiorna, ali gledajući utakmicu stiče se utisak da setove gube zbog velikog broja grešaka  i nedisciplinovanih odluka u odbrani i u napadu. Čini se da bi osvojili i više setova od ova tri u prva tri kola da su bili borbeniji.

Dizač Užica Uroš Krstić

Dizač Užica Uroš Krstić

Trener Krsmanović je izjavio posle utakmice: “Nezadovoljan sam iskazanom borbenošću i željom. Svesni smo da nema mlađe ekipe od naše u ovoj ligi, ali mladi momci svoju šansu moraju da koriste sa više energije. Teret neiskustva je ponekad pretežak. Mi čekamo utakmicu, na kojoj će momci pretočiti igru sa treninga na utakmicu. Do sada naši igrači nisu ni blizu zalaganja na utakmicama kao na treningu.”

U sledećem kolu Užice gostuje ekipi Bavaništa. Utakmica se igra u Kovinu u subotu, 05. novembra 2016. godine, u 19 časova.

Podelite vesti!