Užice na Prvenstvu Srbije za pionire u Velikom Gradištu

Užice na Prvenstvu Srbije za pionire u Velikom Gradištu

Prvenstvo Srbije za pionire se odigrava od 20 – 22. maja 2016. godine u Velikom Gradištu. Dvanaest najboljih pionirskih ekipa Srbije boriće se za titulu šampiona u 2016. godini.

A grupa: Bolk Aut (Beograd), Morava (Vladičin Han), VGSK (Veliko Gradište);

B grupa: Partizan (Beograd), Užice, SK Volej (Novi Sad);

V grupa: Proleter (Zrenjanin), Spartak (Ljig), As (Beograd);

G grupa: Klek Srbijašume, Novi Pazar, VA 014 (Valjevo).

Posle utakmica u grupi pobednici grupa nastavljaju borbu za plasman od 01 – 04. mesta, ekipe koje su zauzele drugo mesto u grupi igraju za plasman od 05 – 08. mesta, a trećeplasirane ekipe za plasman od 09 – 12. mesta.

Pioniri OK "UŽICE"

Pioniri OK “UŽICE”

Pioniri Užica svoju prvu utakmicu igraju u petak od 19,00 časova protiv beogradskog Partizana u hali sportova u Velikom Gradištu, a drugu u subotu u 11,00 časova protiv novosadske ekipe SK Volej. Utakmice u daljem toku takmičenja zavise od plasmana u grupi.

Sve polufinalne utakmice se igraju između grupa A i G (prvi sa prvim, drugi sa drugim, treći sa trećim), odnosno između grupa B i V.

Užičani su osvojili prvo mesto u Pionirskoj ligi Zlatiborsko – Moravičkog okruga u konkurenciji Lučana, Metalac Takova, Bukovice Puteva, Priboja i Lotusa. U ovoj ligi su ostvarili svih 10 pobeda izgubivši samo jedan set (set razlika 30:1). Prvenstvo Srbije je prilika da odmere snage sa vršnjacima iz drugih sredina. Pred momcima iz Užica su četiri jake utakmice i borba za što viši plasman.

Podelite vesti!