Novosađani odbranili Petrovaradin!

Novosađani odbranili Petrovaradin!

Novi Sad, mala dvorana SPENS-a; Gledalaca: 100;

Sudije: Marko Stanković, Vladan Prica (obojica Beograd);

 

NOVI SAD – UŽICE 3:2 (25:21, 24:26, 21:25, 25:23, 21:19) 116:114

 

Novi Sad: Mirković Mir, Vejnović 4p, Živanović 20p, Jašić (kap) 10p, Mehić, Tošić, Golić 20p, Mirković Mil 13p, Bogunović 5p, Babić 5p, Ilinčić (lib), Komadina (lib); trener Radisavljević;

Užice: Lekić 5p, Ćirković, Nenadić 21p, Derikonjić 6p, Lazić (kap) 25p, Krstić 5p, Ljubojević 4p, Lekaj, Betić 10p, Milojević (lib), Žunić (lib), Veljašević; treneri Bogosavljević, Avramović i Krsmanović;

 

Nema odustajanja! Biće dana za megdana!

 

Novosađani i Užičani su i danas odigrali ” za sve pare”. Ovo je četvrta uzastopna utakmica ova dva rivala koja je odlučena posle pet setova. Utakmica je trajala 155 minuta i posle mnogo preokreta slađi deo kolača je ostao u Novom Sadu. Zasluženo, ali isto bi se moglo reći i da su Užičani pobedili.

Bila je to utakmica koje se ne bi postideli ni srpski superligaši. Iako su na utakmici i domaći i gosti nastupili oslabljeni (domaći bez korektora Mirkovića, a gosti bez srednjeg blokera Ignjatovića i korektora Popovića), svi akteri su dali sve od sebe i pokazali su zašto je ovo derbi Prve B lige. Osim odlične igre odbojkaša oba tima, dodatnu čar utakmici su dali rezultatski preokreti kojih je bilo napretek i zbog kojih se uopšte nije osetilo da utakmica traje  dva i po sata.

Sa više stresa su u utakmicu ušli Užičani. Velika želja je sputala ruke i noge gostujućih igrača i nekako je prvi set sa velikom nervozom prepušten Novosađanima. U drugom setu se igralo poen za poen. Domaći su prvi otvorili vrata osvajanju i drugog seta, poveli su sa 22:20 i 23:21 i … užički najbolji igrači Lazić i Nenadić su se probudili i potpuno okrenuli set na stranu gostiju (26:24 za Užice). Zahvaljujući samopouzdanju koje su dobili osvajanjem drugog seta, gosti su treći set odigrali veoma sigurno. Vođstvo od 3 do 5 poena nisu ispuštali do kraja i osvojili ga rezultatom 25:21. U četvrtom setu trener Novosađana premešta Živanovića sa mesta primača servisa na mesto korektora, a uvodi Babića na prijem servisa. Ovim izmenama osvežila se igra domaće ekipe, ali i dalje se igralo poen za poen. Bilo je sjajnih smečeva i odbrana na obe strane. Već “viđene pale lopte” u polju su vraćane u igru. Počela je igra izdržljivosti i mentalne snage. Novi Sad je poveo 20:19, pa je Užice uzvratilo 20:22, pa Novi Sad 23:22, pa… Novi Sad osvaja set rezultatom 25:23 i ulazi se u peti set.

Peti set su domaći otvorili odlično, dok su gosti posustajali. Kao da su gubili dah. Bilo je na polovini seta 8:5 za Novi Sad, pa posle i 12:7. Kad su domaći počeli već da slave, Užičani se bude i potpuno preokreću rezultat na 12:14 (!?). Sledeći rezultat je 15:14 za domaće i nastavlja se rezultatska klackalica. Posle neiskorišćenih 5 meč lopti Užica, Novi Sad je iskoristio treću meč loptu u svoju korist i ostvario značajnu pobedu u borbi za dva mesta koja vode u viši rang.

Teško je kad ti je nešto na dohvat ruke, a ne dohvatiš. Čini ti se da si kriv što nisi uradio nešto drugačije, preispituješ sebe, preispituješ svoju ekipu, žališ se na zlu sreću… Nema mesta takvom razmišljanju. Svi užički odbojkaši su se sjajno borili protiv odličnog protivnika, dali su sve od sebe u ovom trenutku i časno izgubili. Idemo dalje. Ima još šest kola i još izazova.

Sledeći izazov je odlična ekipa Bečeja. Utakmica Bečej – Užice se igra u subotu, 24. februara 2018. godine, u sportskom centru Đorđe Predin sa početkom u 18 časova.

Podelite vesti!