Ono kad je i poraz pobeda…

Ono kad je i poraz pobeda…

Zubin Potok, SRC “Mokra Gora”; Gledalaca: 20;

Sudije: Nemanja Petrović (Kraljevo), Anes Martinović (Novi Pazar);

 

PARTIZAN (L) – UŽICE 3:2 (25:19, 25:19, 15:25, 22:25, 15:13) 102:101

 

Partizan (L): Janković, Ilić, Aleksić, Rašić A (kap) 2p, Karadžić 17p, Stojković 12p, Mitrović 16p, Stanojević 9p, Nikić, Krstić 13p, Rašić M (lib); trener Rašić S;

Užice: Veljašević, Ćirković 8p, Derikonjić 2p, Ignjatović 13p, Lazić (kap) 31p, Krstić 7p, Murić 4p, Lekić 3p, Lekaj (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Posle otkaza desetorice igrača, na put u Zubin Potok su krenuli prvotimci Lazić, Ćirković i Ignjatović i petorica kadeta i pionira (ukupno prosek 18 godina). Dugo putovanje, prvi susret sa “granicom Srbija – Kosovo”, prvi nastupi u seniorskoj konkurenciji… Sve su to nova iskustva u odbojkaškom razvoju užičkih mladih odbojkaša. Utakmica protiv iskusnih igrača Partizana, koji znaju kada da provociraju i kada da vrše pritisak na sudije, je došla u pravo vreme za Krstića, Lekaja, Murića, Lekića, Derikonjića i Veljaševića. Sa pritiskom se treba nositi i uz pritisak treba igrati dobro i donositi prave odluke. Ono što nije trebalo da vide i čuju je skandalozan nastup trenera Partizana pun uvreda, pretnji i psovki… Ali i suočavanje sa neobičnim pojavama je deo odrastanja.

Petnaestogodišnji tehničar Uroš Krstić je odigrao veoma dobro. Kako je utakmica odmicala njegovo samopouzdanje je raslo, pa su i odluke bile sve racionalnije. Na debiju u seniorskoj konkurenciji imati statistiku od 2 poena iz napada, 1 iz bloka i 4 iz servisa je odlično. Libero Stefan Lekaj je igrao kao libero drugi put u seniorskoj konkurenciji. To su igrači Partizana prepoznali i servirali su uglavnom na njega. Međutim, on je odigrao muški. Imao je 51 prijem od ukupno 86 prijema servisa  OK “Užica” i imao procenat uspešnosti od 50%. Izborio se sa pritiskom i, što je najbitnije, koncentracija mu je rasla kako se utakmica bližila kraju. I ostale “junoše” su bile dobre: Murić na korekciji, Derikonjić na sredini, kao i rezervisti Lekić i Veljašević (uglavnom na servisu). Da su se Murić i Derikonjić igrački “drznuli” kao Krstić i Lekaj, utisak bi bio još bolji.

Još jedna seniorska sezona je završena. Ekipa Užica je zauzela peto mesto u nikad iskusnijoj konkurenciji.

Predstoje borbe u takmičenjima mlađih kategorija i dokazivanje u utakmicama protiv svojih vršnjaka. U petak, 22. aprila 2016. godine, u dvorani Veliki park u Užicu se igra kvalifikaciona utakmica za Prvenstvo Srbije za juniore. U Užice dolazi Radnički iz Kragujevca. Utakmica počinje u 19,15 časova. Pobednik ove utakmice ide na Prvenstvo Srbije, koje se igra od 06-08. maja 2016. godine.