Lider blokom do pobede protiv Užičana

Lider blokom do pobede protiv Užičana

Prijepolje, Hala Gimnazije; Gledalaca: 100;

Sudije: Milan Grbić, Katarina Jelisavčić (oboje Beograd);

 

FAP LIVNICA – UŽICE 3:2 (17:25, 25:20, 25:12, 19:25, 15:09) 101:91

 

FAP Livnica: Oković Ad 17p, Puzović, Drobnjak, Šljukić (kap) 6p, Mutabdžija, Mihailović 9p, Oković Al 13p, Vižlina 21p, Pantović 17p, Planić, Mićović (lib); trener Oković;

Užice: Božić 1p, Ćirković 10p, Avramović M 2p, Luković, Ignjatović 17p, Lazić (kap) 23p, Šuljagić 8p, Avramović F 3p, Krstić, Lekaj 1p, Kurćubić (lib 2), Milojević (lib 1); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Bio je to duel znatno više ekipe iz Prijepolja, prvoplasirane na tabeli, i Užica, do ovog kola četvrtoplasirane ekipe Druge lige zapad, koji je trajao 110 minuta. Iskustvom i boljim fizičkim karakteristikama igrača, Prijepoljci su slomili otpor upornih gostiju i tako doveli svoj tim nadomak Prve lige. Iako ima težak raspored (gostovanje Anteni i domaćinstvo Napretku 037), ekipi FAP Livnice je potrebna 1 pobeda za ulazak u Prvu ligu.

Gosti su došli na derbi u Prijepolje sa rovitim prvim tehničarem Avramovićem, koji je zbog zdravstvenih problema odmarao drugi i treći set. Sve vreme su se Užičani borili sa svojim napadom, ali i blok domaćina je bio kao tvrđava. Srednji blokeri FAP Livnice su osvojili 38 poena (?!) i bili su nerešiva enigma za goste. Bez obzira na dominaciju na mreži koju su imali domaći igrači, Užičani su mogli da pobede da su bili psihički stabilniji i taktički disciplinovaniji.

Ekipa Užica ovog proleća igra znatno bolje nego u jesenjem delu. Napredak je evidentan i treba nastaviti sa radom, jer će napredak biti još bolji. Sada su segmenti dobre igre znatno duži, ali još nedovoljno dugi. Zato Užice retko pobeđuje 3:0, ali i retko gubi 3:0.

Ovo je sedma utakmica ove godine koju je Užice odigralo rezultatom 3:2. Ostvareno je 5 pobeda i 2 poraza na utakmicama od 5 setova.

U narednom kolu Užice je domaćin ekipi Bukovica Putevi. Utakmica se igra u Velikom parku u subotu, 09. aprila 2016. godine, sa početkom u 14,00 časova.