Želja, energija, strast = pobeda!

Želja, energija, strast = pobeda!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca:60;

Sudije: Nemanja Petrović, Marija Šejat (oboje Kraljevo);

 

UŽICE – NAPREDAK 037 3:2 (25:16, 17:25, 19:25, 25:23, 15:09) 101:98

 

Užice: Božić 1p, Ćirković 10p, Luković 7p, Ignjatović 10p, Lazić (kap) 33p, Avramović 2p, Krstić, Dabić, Lekaj, Murić 2p, Kurćubić (lib), Milojević (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Napredak 037: Mitrović, Jovanović M 9p, Šribar 18p, Miljković, Milovanović 8p, Cekić B 18p, Cekić N 8p, Jovanović S 12p, Cekić M (lib); trener Stojiljković;

 

Bila je to još jedan maratonska drama u režiji Užičana. U Užice je stigao Napredak 037, lider Druge lige zapad, sa oreolom favorita. Ali u 124 minuta, koliko je trajala utakmica, Užičani su rešili da pokažu i znanje, i zube, i strah, i bes, i nervozu, i upornost… Ogromnu želju… Sa druge strane mreže sjajni Kruševljani, lideri Druge lige zapad nimalo slučajno. Predvođeni sjajnim kapitenom tehničarem Nikolom Milovanovićem i odličnim liberom Milanom Cekićem, naterali su Užičane da padnu posle sjajno odigranog prvog seta i da im ne daju da se vrate. Međutim, ko mnogo želi, ko ima snage, ko zna kako, taj se vraća i taj pobeđuje!

Ključni trenutak se dogodio u četvrtom setu kod rezultata 2:1 u setovima i 20:19 za Napredak 037. Zbog nesportskog ponašanja, kapiten Užica Lazić dobija crveni karton i rezultat je 21:19 za goste. Nervoza zbog svojih grešaka, bes zbog dobacivanja igrača sa druge strane mreže, srdžba zbog sudijskih grešaka, strah od poraza… sve je to Nemanja Lazić pretvorio u dodatnu snagu. Napokon je ubacio u petu brzinu, a sjajno je to osetio tehničar Avramović. Prošao je sve i prošao je svuda gde je hteo. Kraj četvrtog seta i peti set je odigrao briljantno. Ekipa ga je sjajno pratila. U pravom trenutku je ekipa Užica iz haosa prešla u potpuno uređenu celinu, gde svako radi svoj posao. Više Kruševljani nisu mogli da pariraju domaćinu i pobeda je bila neminovna.

Celu utakmicu, svih 5 setova je perfektno odigrao mlađani 16-godišnji libero Ljubiša Milojević. I kad je ekipi išlo bio je najbolji, ali i kad je ekipa pala, on je bio odličan i stabilan, na veoma visokom nivou.

Trener Bogosavljević je izjavio posle utakmice: “Mnogo sam srećan posle ove pobede. Previše problema smo imali ove godine u sastavljanju ekipe i zbog toga smo izgubili 5 mečeva. Ali naše ambicije su drugačije u odnosu na druge ekipe. Nama je jako bitno da naši mladi odbojkaši vide na delu kapitena Lazića, koji izvlači svoj maksimum u pravom trenutku i koji svoju veliku želju za pobedom artikuliše samopouzdanjem i znanjem. Nama je bitno da naš mladi tehničar Krstić nauči od Avramovića kako se vodi ekipa do svog maksimuma. Veoma nam je značajno da naši mladi odbojkaši vide kako se prema klubu i ekipi odnosi “deda” Luković. Zato smo srećan zbog ove pobede, jer su to sve mogli da vide. Išlo nam je i nije nam išlo. Ali sve vreme su se momci borili i bili uporni. Dali su sve od sebe i nagrada je stigla. Nema veće nagrade od pobede protiv sjajnog protivnika.”

U sledećem kolu Užičani gostuju FAP Livnici, novom lideru Druge lige zapad.