Juniori Užica uspešni u Gornjem Milanovcu

Juniori Užica uspešni u Gornjem Milanovcu

Gornji Milanovac, sala OŠ “Momčilo Nastasijević”; Gledalaca:30;

Sudije: Stefan Nenadić (ČA), Uroš Petrović (GM);

 

METALAC TAKOVO – UŽICE  0:3 (19:25, 18:25, 23:25) 60:75

 

Metalac Takovo: Ponjavić 1p, Sredojević 7p, Reljić, Stanković, Milinković 3p, Rakić 1p, Jestrović (kap) 13p, Krsmanović, Marić 3p, Filipović 4p, Rudić (lib), Jovičić (lib); trener Ignjatović;

Užice: Murić 10p, Lekaj (kap) 8p, Lekić 3p, Bakić 3p, Arsić 4p, Derikonjić 6p, Milojević 12p, Krstić 1p, Dabić 10p, Žunić (lib); treneri Bogosavljević i Krsmanović;

U petom kolu Juniorske lige odbojkaši Užica su u gostima savladali stare rivale Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca. Odbojkaši Užica su odigrali prvu utakmicu posle 45 dana i bila je jasno uočljiva dekoncentracija kod mnogih odbojkaških elemenata.

Ali, pobedi se ne gleda u zube! Pogotovo ne na vrućem terenu u Gornjem Milanovcu.

Veljko Lekić

Veljko Lekić

Treći set je bio najuzbudljiviji. Milanovčani su vodili 23:19, kada je na servis došao srednji bloker Užičana, Tomislav Bakić. Tada je u igru, umesto startnog primača servisa Ljubiše Milojevića, ušao 15-godišnji Veljko Lekić. Bakić je servirao bez greške, a Lekić osvojio 3 poena (1 iz bloka i 2 iz napada). Njih dvojica su potpuno uništili samopouzdanje domaćina i nisu dozvolili domaćinu da uvedu utakmicu u četvrti set.

Isteyanje Užičana na kraju utakmice

Istezanje Užičana na kraju utakmice

 

Za ekipu Užica ostaje da odigra još utakmicu protiv FAP Livnice iz Prijepolja i da se sprema za razigravanje za finalni turnir juniorskog prvenstva Srbije.