Užičani majstori trilera!

Užičani majstori trilera!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 50;

Sudije: Duško Ristanović (Užice), Ivan Đokić (Požega);

 

UŽICE – PARTIZAN (L) 3:2 (25:23, 18:25, 22:25, 25:23, 17:15) 107:111

 

Užice: Krstić, Kurćubić (lib), Ćirković 9p, Luković 9p, Ignjatović 13p, Lazić (kap) 46p, Avramović 2p, Đokić, Dabić, Lekaj 2p, Milojević (lib), Arsić; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Partizan (L): Ilić 1p, Aleksić, Rašić A (kap), Karadžić 23p, Rašić M 7p, Sojević 10p, Mitrović 11p, Stanojević, Krstić 16p, Mirić (lib); trener Rašić S;

Nemanja Lazić - sjajni kapiten Užica

Nemanja Lazić – sjajni kapiten Užica

 

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva u dvorani Veliki park je odigrana još jedna uzbudljiva utakmica, puna preokreta, iz koje su kao pobednici izašli Užičani. Mada, i da su pobedili gosti iz Lipljana, ne bi bilo nezasluženo.

Goste je sjajno predvodio kapiten Rašić. Forsirao je igru kroz sredinu, a srednji blokeri Krstić i Karadžić su maestralno koristili odlične lopte svog tehničara i osvojili su neverovatnih 39 poena.

Domaća ekipa je u utakmicu ušla osokoljena dobrim rezultatima iz prethodna 2 kola, kada su savladali favorizovane Prijepoljce i Ivanjičane. Međutim, Užičane nije služio servis onako kako su planirali, a Lipljanci su se branili odlično i dobro su “čitali” užičke akcije u napadu. Ono što je bitno istaći, domaći igrači su bili istrajni u želji da pobedom završe jesenji deo sezone i iz te želje izvojevana je pobeda. Ove godine su Užičani najnesigurniji u napadu, ali danas su utakmicu dobili napadom. Kapiten Nemanja Lazić je osvojio 41 poen iz napada. Na prijemu servisa je odgovornost preuzeo drugi primač servisa Stanko Ćirković (71 %).

Stanko Ćirković

Primač servisa Stanko Ćirković

 

Tehničar Filip Avramović je bio najbolji kad je bilo najpotrebnije. Savršeno je odredio meru koliko kome treba da obezbedi lopti u napadu, a istakao se i u odbrani u polju.

Tehničar - Filip Avramović

Tehničar Filip Avramović

Ključni trenutak utakmice je prelazak Petra Ignjatovića sa mesta korektora na mesto srednjeg blokera na početku četvrtog seta. Ignjatović je na korekciji bio neprimetan i bezopasan, ali je odigrao odlično na sredini i u napadu, i u bloku.

Korektor i srednji bloker Petar Ignjatović

Korektor i srednji bloker Petar Ignjatović

 

Peti set je obeležio utakmicu. Od starta seta je krenula rezultatska klackalica. Užičani su se prvi odlepili na 13:10 i … naravno, kao po tradiciji, sve zakomplikovali. Na servis Sojevića Lipljanci su prvi došli do meč lopte (14:13 za goste). Međutim, Užičani se ponovo bude i napadima Ignjatovića i Lazića dolaze do svoje meč lopte. As servisom Marka Lukovića je završena drama u Užicu za veliko slavlje domaćih igrača.

Na kraju jesenjeg dela prvenstva Druge lige zapad Užice ima 5 pobeda i 4 poraza, zauzima 6. mesto i ima samo 2 pobede manje od prvoplasiranih ekipa Napretka 037 i FAP Livnice. U prolećnom delu prvenstva Užičane očekuje velika borba da ostvare što više pobeda i približe se vrhu tabele.