Užičani uče da pobeđuju!

Užičani uče da pobeđuju!

Užice, dvorana Veliki park; Gledalaca: 50;

Sudije: Marko Grujić, Marija Šejat (oboje Kraljevo);

 

UŽICE – FAP LIVNICA 3:2 (17:25, 25:13, 23:25, 30:28, 15:12) 110:103

 

Užice: Krstić, Tripković 5p, Ćirković 9p, Ignjatović 20p, Lazić (kap) 41p, Šuljagić 13p, Avramović 3p, Đokić, Dabić, Lekaj, Milojević (lib), Žunić (lib); treneri Bogosavljević, Krsmanović;

FAP Livnica: Oković 14p, Puzović, Drobnjak J 1p, Šljukić (kap) 12p, Klupač 14p, Kuveljić, Mihailović 4p, Oković 3p, Pantović 12p, Drobnjak M, Mićović (lib), Planić (lib); trener Oković;

U Užicu je gostovao stari rival iz Prijepolja, ali sada kao drugoplasirani tim Druge lige zapad. FAP Livnica je veoma iskusna ekipa, koja vrlo malo greši. Za mladu ekipu Užica izazov je igrati protiv iskusnih ekipa, u čijim prvim postavama igraju samo seniori. Užice je jedna od retkih ekipa koja ima i srednjoškolce u prvoj postavi.

Utakmica je trajala skoro 2 sata. Da nije tehničar Užičana Avramović na meč lopti iznenadio sve u dvorani Veliki park lucidnim prebacivanjem druge lopte u polje Prijepoljaca, ko zna koliko bi još trajala utakmica.

Počelo je kao i sve utakmice Užica u ovoj godini. Domaći igrači su igrali bez borbenosti, previše su grešili i bez igre su poklonili prvi set gostima. U drugom setu se budi i kapiten Lazić, ali i cela ekipa. Od drugog seta Užičani su odigrali veoma dobro. Bez obzira na veliki broj grešaka, pokazali su želju da istraju u borbi i ta želja je iznedrila pobedu. Ova pobeda je veoma bitna, jer je izvojevana protiv dobre ekipe, ali i posle 4 vezana poraza.

Dramatični su bili i treći, i četvrti i peti set. Šteta je što nije više gledalaca bilo u Velikom parku. Dramatiku su unosile i neverovatne sudijske greške. Ovakve sudije obesmišljavaju napore i Prijepoljaca i Užičana u borbi za opstanak muške odbojke u svojim sredinama.

Cela postava Užica je igrala dobro posle izgubljenog prvog seta. Lazić je bio odličan u napadu, servisu i bloku, Avramović u distribuciji lopti i servisu, Ignjatović u napadu, Šuljagić u svim elementima, Tripković u servisu i bloku, Milojević i Ćirković u prijemu. Da su se još malo ohrabrili u servisu i bloku Ćirković i Ignjatović, pobeda je mogla biti i ubedljivija. Bez obzira na sve, veliki uspeh je za ovu ekipu pobeda nad odličnom FAP Livnicom.

U narednom kolu Užice gostuje u Ivanjici kod starih rivala, Bukovice Puteva. Utakmica se igra u subotu, 05. decembra 2015. godine, sa početkom u 18,00 časova.