Gračac ubedljiv protiv Užica u Vrnjačkoj Banji

Gračac ubedljiv protiv Užica u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja, Hala “Vlade Divac”; Gledalaca: 20;

Sudije: Predrag Spasić, Nemanja Jovanović (obojica Kragujevac);

 

GRAČAC – UŽICE 3:1 (25:22, 25:15, 21:25, 25:19) 96:81

 

Gračac: Anđušić, Draganjac N, Paunović 8p, Petrašinović 6p, Popović (kap) 3p, Draganjac S, Aleksandrić 16p, Maksimović 21p, Daničić 7p, Jevremović (lib); (na klupi sedeo neki čovek koji nije uveden u zapisnik, a tražio je izmene i tajm-aute);

Užice: Tripković, Derikonjić 2p, Ignjatović 13p, Lazić (kap) 24p, Šuljagić 10p, Avramović 1p, Đokić, Dabić, Lekaj 2p, Milojević (lib), Žunić (lib), Arsić; treneri Bogosavljević i Krsmanović;

Posle poslednjeg zvižduka sudije na utakmici i veoma zaslužene pobede iskusne ekipe Gračca, pao je veliki teret sa leđa golobradih Užičana. Kad se završi utakmica, nema tereta da neki zadatak mora da se odradi, nema pritiska od strane trenera zašto se ne poštuju dogovoreni zadaci, nema insistiranja da se razmišlja i predviđa… Kad se završi utakmica i uđe se u kombi za povratak kući, samo se na trenerima i kapitenu vidi da smo izgubili. Ostali se vredno bave igricama i kiflicama koje su poneli na “ekskurziju”.

Seniorska utakmica zahteva seniorski odnos. Zahteva stabilan pristup, koncentraciju i upotrebu svog trenutnog znanja kako bi se savladao protivnik. U ekipi imamo 3 igrača koji imaju ovaj nivo, od kojih dvojica ne treniraju. U ekipi imamo još dvojicu seniora, koji tek imaju motiv da treniraju i imaju dobru želju, ali su vrlo nestabilnih pokreta i nestabilne koncentracije i samopouzdanja. Ostalo su goluždravi “tići”, potpuno fizički i mentalno nedorasli ozbiljnom pristupu obavljanja zadataka.

Jedini cilj ove godine mora biti što brže uvođenje većeg broja nezrelih momaka u sistem disciplinovane igre. Videćemo kako će to i koliko brzo ići. Bićemo strpljivi i uporni.

Sledećeg vikenda Užičani su domaćini ekipi Antena iz Kruševca. Utakmica se igra u subotu, 14. novembra 2015. godine, u 13,00 časova u dvorani Veliki park.

REZULTATE I TABELU DRUGE LIGE ZAPAD MOŽETE VIDETI U RUBRICI SENIORI-DRUGA LIGA ZAPAD.