Treća pobeda u nizu

Treća pobeda u nizu

Užice, dvorana Veliki park, gledalaca 80;

Sudije: Vladimir Jokanović, Branko Bošković (obojica Kraljevo);

 

UŽICE – FAP livnica 3:1 (23:25, 25:17, 25:23, 25:21) 98:86

 

FAP livnica: Oković Ad, Drobnjak, Oković Al, Jakšić, Šljukić (kap), Ganović, Dautović, Koveljić, Kozica, Grbić (lib); trener Samir Oković;

Užice:

Bane Nenadić 8 poena (napad 26/7 – 27 %, 6 grešaka u napadu; prijem 13/26 – 50 %, 2 asa protivnika; 13 servisa – 1 as, 3 servis greške; 8 odbrana);

Bojan Tripković (5 odbrana; 1 servis);

Marko Luković 7 poena (napad 6/3 – 50 %; 1 blok; 23 servisa(!!!) – 3 asa, 1 servis greška);

David Janjić 3 poena (napad 3/3 (!!!) – 100 %);

Bojan Sredojević 6 poena (napad 7/3 – 43 %; 3 bloka, 1 odbrana; 10 servisa, 1 servis greška);

Aleksandar Radovanović 13 poena (napad 26/13 – 50 %, 5 grešaka u napadu; 8 odbrana; 14 servisa, 1 servis greška);

Nemanja Lazić (kap) 17 poena (napad 31/17 – 55 %, 3 greške u napadu; 8 odbrana; prijem 9/13 – 69 %, 2 asa protivnika; 12 servisa, 1 servis greška);

Aleksa Toskić

Filip Avramović 1 poen (napad 1/1 – 100 %; 3 odbrane; 16 servisa, 2 servis greške);

Dejan Čolić (1 servis greška);

Vladan Sredojević

Mladen Radovanović (lib) (8 odbrana; prijem 17/23 – 74 %, 2 asa protivnika);

Treneri: Slobodan Bogosavljević, Vladimir Krsmanović;

Još jedna velika borba u dvorani Veliki park, borba dva raspoložena i dobra protivnika. Na jednoj strani četa predvođena odličnim Nemanjom Lazić, a na drugoj uporni borci predvođeni veoma raspoloženim Jasminom Dautovićem, nekadašnjim superligaškim igračem. A na sredini terena sudije iz Kraljeva, potpuno dekoncentrisane i nedorasle današnjem susretu.

Nemanja Lazić - kapiten Odbojkaškog kluba "Užice"

Nemanja Lazić – kapiten Odbojkaškog kluba “Užice”

U utakmicu su užičani ušli nedovoljno skoncentrisani, ali su u prvom setu sve vreme imali prednost 2-3 poena. Kod rezultata 21:18 za Užice prijepoljci osvajaju nadigravanje i na servis Kozice uzimaju još 3 poena. Tek posle tajm-auta Užice oduzima servis FAP livnici. U igri poen za poen jedino se nisu snašle sudije, koje su kod rezultata 24:23 za goste jedan napad užičana preko dodira bloka okarakterisale kao aut i sav trud domaće ekipe poništile jednom pogrešnom i nepravednom odlukom.

Čini se da je ovako završen prvi set ujedinio delimično raštimovan orkestar užičana. U drugom setu su igrali sigurno i polako, ali sigurno povećavali razliku. Posebno se na servisu isticao Marko Luković, koji je na utakmici servirao 23 puta, i na njegov servis su domaći napravili 15 poena.

Marko Luković - srednji bloker Odbojkaškog kluba "Užice"

Marko Luković – srednji bloker Odbojkaškog kluba “Užice”

Treći set je obeležila rovovska borba za svaki poen. Bilo je dosta i grešaka, i loših procena sa obe strane. Igrači oba tima su bili okovani značajem trećeg seta. Pri rezultatu 23:23 na servis dolazi srednji bloker Ganović iz FAP livnice. Ekipa Užica uzima tajm-aut. Posle pauze Ganović katastrofalno servira i tako poklanja poen domaćinu. Ekipa FAP livnice nije izdržala pritisak ove greške, u kontri prave još jednu i Užice osvaja bitan set.

U četvrtom setu su užičani u potpunosti stabilizovali prijem servisa, čime su dobili na samopouzdanju u drugim elementima igre. Na prijemu se posebno isticao libero Mladen Radovanović. Gosti su se borili sa svojim i sudijskim greškama. Nezadovoljan sudijskim odlukama, trener FAP livnice Samir Oković je kod rezultata 19:15 za Užice izveo ekipu sa terena, ne želeći da nastavi utakmicu. Posle pauze izazvane ovom predstavom, kao i šutiranja klupe za rezervne igrače i tablica za zamenu igrača, gosti su izračunali da je jeftinije za njihov klub da nastave utakmicu. To nije poremetilo užičane, koji su rutinski priveli utakmicu kraju.

Mladen Radovanović - libero Odbojkaškog kluba "Užice"

Mladen Radovanović – libero Odbojkaškog kluba “Užice”

Ako se analizira igra domaće ekipe, može se reći da je pobeda izvojevana zahvaljujući dobrom prijemu servisa i solidnom servisu. Ono što nije dobro je određivanje bloka i igra u polju. Podatak da je Bojan Tripković u svojoj epizodnoj i kratkoj ulozi uhvatio 5 lopti u polju, a ostali igrači koji su igrali celu utakmicu uhvatili do 8 lopti, govori o nespremnosti i dekoncentraciji kad je ovaj elemenat igre u pitanju. Ono što je dobro je što su momci sa klupe uvek spremni da daju maksimalan doprinos rezultatu ekipe. Bravo za Aleksu Toskić, Bojana Tripkovića i Davida Janjića!

Narednog vikenda se igra peto kolo Druge lige. Ekipa Užica gostuje ekipi Gračca.

REZULTATE I TABELU DRUGE LIGE ZAPAD MOŽETE VIDETI U KATEGORIJI SENIORI.